SEL:n edustajakokousvaalien ehdokasasettelu on alkanut – tavoitteena täydet listat (2.2.2012)
SEL:n edustajakokousvaalien ehdokasasettelu alkoi lauantaina 28.1. ja päättyy maanantaina 27.2. Tänä aikana sekä ammattiosastot ja SEL:n jäsenet voivat valitsijayhdistyksinä asettaa vaaleihin ehdokkaita.
— SEL:n kesäkuussa järjestettävään edustajakokoukseen valitaan vaaleilla 97 kokousedustajaa päättämään liiton tulevaisuuden linjoista sekä valitsemaan liiton hallinnon, kuten liittohallituksen ja valtuuston sekä liittopuheenjohtajan, kertoo SEL:n liittosihteeri Henri Lindholm.
— Ehdokasasettelu on nyt meneillään ja Uudistava Vaihtoehto -vaaliliitto pyrkii asettamaan täydet listat jokaisesta kolmesta vaalipiiristä ja kaikilta neljältä sopimusalalta.
— Olemme sopineet toisen vaaliliiton (Elintarviketyöläiset) kanssa, että ammattiosastojen ehdokasasettelussa pyritään noudattamaan 60–40 jakoa, joka tarkoittaa osaltamme sitä, että Uudistava Vaihtoehto saa näin asettaa ehdokkaita 40 prosenttia ammattiosastojen paikkamääristä, hän jatkaa.
Tunnelma kentällä on odottava ja hyvä – riitelylle ei sijaa
Koska ammattiosastojen paikat eivät riitä lähes 200 ehdokkaan ehdolle saamiseen, on kentällä ja työpaikoilla alettu jo keräämään
tuleville ehdokkaille valitsijayhdistykseen tarvittavia nimilistoja.
— Jokainen ehdokas tarvitsee vähintään 15 selliläisen jäsenen nimen tuekseen, että hänet voidaan asettaa ehdolle ilman ammattiosastoa, Lindholm selventää.
— Nimilistojen keruu on alkanut hyvin ja työpaikoilta tulee positiivisia viestejä ehdokkaillemme. Nimilistojen keräämisellä pyrimme takaamaan sen, että jokainen ehdokkaamme saadaan asetettua ehdolle.
Lindholmin korviin on kuulunut myös ikäviä uutisia työpaikoilta.
— Olemme kuulleet, että osassa työpaikkoja Elintarviketyöläisten vaaliliittoa kannattavat jäsenet ovat pelotelleet ja uhkailleet tulevia Uudistavan Vaihtoehdon ehdokkaita ja tukiryhmiä.
— Toivommekin, että tämänkaltainen peli loppuu jo heti alkumetreillä ja, että vaaleissa noudatettaisiin reilua ja rehtiä asennetta. Vaaleissa on kyse jäsendemokratiasta ja sitä ei saavuteta riitelemällä vaan kunnioittamalla kaikkia osapuolia. Kyse on koko liittoa koskevasta kaikkien jäsenten yhteisistä asioista, Lindholm muistuttaa.