Työntekijän mietteitä

Mitä hallitus minusta ajattelee? Hallituksen mielestä minä ansaitsen liikaa palkkaa työstäni ja siitä on leikattava. Hallituksen mielestä sairaseläkkeellä oleva vaimoni saa liikaa yhteiskunnan apua ja siitä on leikattava. Hallitus on myös sitä mieltä, että lasteni kouluttaminen tähän yhteiskuntaan on aivan liian kallista ja siitä on leikattava. Puhumattakaan siitä, mitä mieltä hallitus on eläkkeellä olevista vanhemmistani.

Ahneus on syynä siihen, että tässä yhteiskunnassa ei enää pidetä heikommasta huolta. Ahneus on syynä siihen, että tässä yhteiskunnassa ei enää päde sanonta, jokainen kantaa kortensa kekoon omien kykyjensä mukaan.

Samalla kun minulta ja perheeltäni leikataan pakkokeinoin, jaetaan ennätysmäärä osinkoja, optioita ja bonuksia niille, jotka minulta ja perheeltäni haluavat leikata. Tämä läpinäkyvä varallisuuden siirto on vastenmielistä.

Niin uskomattomalta kuin tämä tuntuukin, niin minä ja perheeni asumme Suomessa. Kyllä, hyvinvointi yhteiskunnassa, jossa sopimisen kulttuuri ja toisen ihmisen huomioiminen on maailmallakin tunnettua ja arvostettua.

Me suomalaiset olemme nyt tilanteessa, missä emme ole olleet tämän sukupolven aikana. Tämä täsmähyökkäys suomalaista keskiluokkaa vastaan on estettävä. Työväen on aika unohtaa pienet näkemyserot ja erimielisyydet. On aika laittaa olkapää olkapäätä vasten ja seisoa yhdessä tiiviisti rivissä. Tämä hyökkäys on vaan torjuttava ja leikkaukset estettävä.

 

(kirjoitus julkaistu mielipiteenä Kouvolan Sanomissa 30.11.2015)