Hae talkoomatkalle Mosambikiin!

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASK:n järjestämälle talkoomatkalle Mosambikiin voi hakea 15.3. mennessä.

Talkoomatkalle lähdetään 4.11.2013 ja kotiinpaluu on 17.11.2013.

Talkoomatkalle valitaan ammattiliittojen jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietojaan kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä.

Nurmon Atrialla työskentelevä Jaana Alajoki kannustaa kaikkia kiinnostuneita hakemaan rohkeasti matkalle. Hän itse osallistui talkoomatkalle vuonna 2011. Tuolloin matkakohteena oli Namibia.

— Talkoomatkakokemus oli äärimmäisen hieno ja opettava. Matka opetti minulle noyryyttä ja kiitollisuutta ja se avasi silmiäni monin eri tavoin, hän kertoo.

— Sain tukea matkaani myös Suomen Elintarviketyöläisten Liitolta matkastipendin muodossa ja myös oma Seinäjoen Elintarviketyöläisten ammattiosasto tuki matkaani. Jälkeenpäin kerroin kokemuksistani mm. aluejärjestön tapahtumassa.

SASKin vuoden 2013 talkoomatkan omakustannehinta on 2500 euroa ja se sisältää lentoliput, majoituksen sekä kohdemaassa tehtävät matkat ja ohjelman.

Talkoomatkalle voi hakea SASKin nettisivuilla olevalla lomakkeella. Valintoihin vaikuttavat muun muassa hakijan kiinnostus kasvattaa tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä, aktiivisuus ammattiliitoissa, kielitaito ja matkustusvalmiudet.