Kunnallisvaaleissa päätetään jokaiselle tärkeistä asioista, muista äänestää!

Kunnallisvaalit ovat on palkansaajan näkökulmasta tärkeimmät vaalit, koska vaaleilla päätetään jokaista meistä lähellä lähellä olevista asioista. Kunnat päättävät mm. päiväkodeista, kouluista, terveyskeskuksista, asumisesta ja esimerkiksi julkisesta liikenteestä, asioista jotka ovat meille kaikille tärkeitä.

SAK on julkaissut omat kunnallisvaaliteemansa, joissa peräänkuulutetaan mm. toimivia peruspalveluita, kuntien vastuuta suurina työnantajina ja kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia päätöksentekoon. Tutustu tarkemmin SAK:n kuntavaaliteemoihin tästä.

Selliläisille kunnallisvaalit ovat tärkeät vaalit myös alan tulevaisuuden kannalta. Kunnissa tarjotaan miljoonia julkisen ruuan annoksia vuosittain ja tästä syystä on tärkeää, että kuntien ruokahankinnoissa kotimainen ruoka pääsisi arvoiseensa asemaan. SEL on vaatinut kuntiin lähiruokaohjelmaa kotimaisen ruuan turvaamiseksi julkisissa hankinnoissa.

Kunnallisvaaliehdokkaat voivat myös täyttää sitoumuksen SEL:n Internet-sivuilla, jossa sitoutuvat edistämään kotimaista ruokaa julkisissa hankinnoissa. Samalla sivustolla myös äänestäjä voi myös kirjoittaa vetoomuksen kotikuntantansa päättäjille kotimaisen ruuan ja työn puolesta. Lue lisää www.kotimaistaruokaa.fi

 

Kunnallisvaalit sunnuntaina 28.10.2012 klo 9-20. Ennakkoäänestys kotimaassa 17.-23.10. ja ulkomailla 17.-20.10.