Liittosihteeri Lindholm: Liitossa toimivan vasemmistoryhmän outo ja yllättävä ulostulo

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n jäsenlehti Elintae julkaisi helmikuun numerossaan (24.2.2011) uutisen, jossa kerrottiin, että liiton niin kutsuttu enemmistöryhmä on valinnut liittopuheenjohtajaehdokkaakseen Veli-Matti Kuntosen vuonna 2012 pidettävissä liittovaaleissa.

—     Mielestäni on outoa, että liiton jäsenlehdessä kerrotaan yksittäisen vaaliliiton tavoitteista ja asettamista ehdokkaista ennen kuin liiton hallinnossa on käyty edes alustavaa keskustelua liittovaalien ajankohdasta tai liittovaaleihin liittyvistä asioista, SEL:n liittosihteeri Henri Lindholm (sd.) kummastelee.

—     Eikö tässä nyt ole otettu kummallinen varaslähtö koko vaalikuvioon ja sen lisäksi käytetty jäsenlehdeksi tarkoitettua Elintae-lehteä omana vaalimainoksena ilman asiaan kuuluvaa ennakkokeskustelua?  Minkälaista yhtenäistä liittoa vaaliliitto aikoo ajaa, jos yhteiset pelisäännöt unohtuvat jo ensikättelyssä?

—     Tämä ulostulo jäsenten lehdessä on selvä vaalipelin avaus. Elintarviketyöläisten vaaliliitto ei edelleenkään paljasta omia poliittisia taustojaan. Kukin vaaliliitto määrittelee tietenkin itse tavoitteensa ja ilmeensä, mutta tosiasiaksi jää, että SEL:n enemmistöryhmän taustalla on vahva kytkös vasemmistoliittoon niin ammattiyhdistysliikkeen sisällä kuin yhteiskuntavaikuttamisessa. Tämä ei tietenkään ole ongelma, outoa on ainoastaan asian jatkuva ja sinnikäs kiertäminen.

—     Tällä hetkellä liiton puheenjohtaja Kuntonen istuu mm. SAK:n hallituksessa vasemmistoliiton mandaatilla, on siis turha puhua mistään sitoutumattomuudesta, Lindholm muistuttaa.

—     Suomen Elintarviketyöläisten Liitossa toimii kaksi poliittista ryhmää, joista enemmistössä toimiva vasemmistoliittotaustainen ryhmä on vuosikausia yrittänyt hämmentää jäsenkenttää puhumalla itsestään enemmistönä ja elintarviketyöläisinä.

—     Tämän kaltainen toiminta ei osoita kunnioitusta niitä kentän jäseniä kohtaan, jotka kokevat olevansa elintarviketyöläisiä, mutta eivät kuitenkaan halua leimautua vasemmistoliiton kannattajiksi. Toisiakin vaihtoehtoja on olemassa, toteaa Lindholm.

Lisätietoja: liittosihteeri Henri Lindholm, p. 040 759 6568