SEL:n edustajakokousvaaleissa liiton uudistajilla 194 ehdokasta

Vaaleista tulossa tiukka taistelu vanhan ja uuden välillä, Uudistava Vaihtoehto vaaliliitto tarvitsee enää 7 prosenttiyksikön kannatuksen nousun vaalivoittoon.

Suomen Elintarviketyöläisten liiton edustajakokousvaaliin tuli ehdokkaita lähes 400 henkilöä. Vaaleissa ehdokkaita asettivat kaksi valtakunnallista vaaliliittoa, Uudistava Vaihtoehto – sitoutumattomat ja elintarvikedemarit ja tällä hetkellä liitossa valtaa pitävä Elintarviketyöläisten vaaliliitto, jonka poliittiset juuret löytyvät Vasemmistoliitosta ja sen edeltäjistä.

— SEL:n vaaleista maalis-huhtikuussa tulee tiukka taistelu näiden kahden valtakunnallisen vaaliliiton välillä. Edellisissä vaaleissa vuonna 2007 Uudistava Vaihtoehto nosti kannatustaan liitossa yli 10 prosentilla, kertaa SEL:n liittosihteeri Henri Lindholm (sd).

— Tulevissa vaaleissa tarvitsemme enää 7 prosenttiyksikön nousun, niin liiton valta, ja tätä kautta koko liiton toimintakulttuuri muuttuu.

— Aatteelliset erot näkyvät ammattiyhdistystoiminnassa myös nykyisin, vaikka puoluepoliittinen sitoutumattomuus onkin päivän sana. Liittoryhmien erot näkyvät ennen kaikkea liiton toimintakulttuurissa ja menettelytavoissa. Oma vaaliliittomme korostaa avoimuutta, rehellisyyttä ja sisäistä demokratiaa, hän jatkaa.

Vaaliliiton ehdokasasettelu osoitti, että muutos SEL:n valtasuhteissa on lähempänä kuin koskaan.

—  Ehdokaslistat täyttyivät paljon aiempaa nopeammin ja ehdokkaiden halu voittaa nämä vaalit on käsinkosketeltava, Lindholm toteaa iloisena.

— Vuosia kentällä kytenyt tyytymättömyys liiton tämän hetkistä enemmistöryhmän toimintaa kohtaan on saanut jäsenet työpaikoilla miettimään uusia vaihtoehtoja. Vuoden 2010 työehtosopimuskierros ja sen laihat tulokset ovat kiukuttaneet monia. Olemme vaaliliittona luvanneet, että SEL:n työehtosopimustoimintaan tulee muutos vaalivoiton jälkeen, Lindholm painottaa.

Uudistava Vaihtoehto vaaliliitto asetti 193 ehdokasta valtakunnallisen vaaliliiton kautta, tämän lisäksi pohjoisen vaalipiiristä ehdolle asettuu Sirkku Koivula, joka alun perin oli vaaliliiton ehdokas.

—  Valitettavasti Koivulan nimeämisessä valtakunnalliseen yhdistelmälistaan tapahtui inhimillinen virhe, jonka korjaamiseen keskusvaalilautakunnassa ei löytynyt ratkaisua. Koivula ajaa kuitenkin samoja asioita kuin vaaliliittomme ja on näin mukanamme muutokseen vievällä tiellä, Lindholm toteaa.

Vaaliliiton ehdokkaisiin pääsee tutustumaan tarkemmin tästä linkistä.

Selliläiset voivat äänestään ehdokkaita postivaaleissa 28.3.–4.4.2012 ja uurnavaaleissa 18.–25.4.2012.  edustajakokoukseen, joka pidetään Hämeenlinnassa 8.-10.6., valitaan vaaleilla 97 kokousedustajaa.

Lisätietoja,

Henri Lindholm
liittosihteeri, SEL
p. 040 759 6568