Työ ihmisten kokoisen liiton puolesta jatkuu (27.4.2012)

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n edustajakokousvaalien tulos on selvinnyt. Vaaliliitto A – Uudistava Vaihtoehto sai yhteensä  5 702 ääntä annetuista 14 277 äänestä. Tämä tarkoittaa vaaliliitolle 40 prosentin kannatusta. Vaalien voittajaksi  selvisi ja tätä kautta enemmistöryhmän aseman SEL:n päätöksenteossa säilyttää Vaaliliitto B – Elintarviketyöläisten vaaliliitto.

Uudistava Vaihtoehto –vaaliliitto teki hyvän vaalityön.

— Liiton uudistajat lähtivät vaaleihin 194 ehdokkaan joukolla. Ehdokkaat tekivät hyvää vaalityötä ja tästä tehdystä työstä voi olla vain iloinen, SEL:n liittosihteeri Henri Lindholm toteaa.

—  Totta kai vaalitulos on meidän vaaliliitollemme ja ehdokkaillemme pettymys, odotimme kannatuksemme vahvistuvan. Merkittävä syy takapakkiin on varmasti alhaiseksi jäänyt äänestysprosentti. Vuoden 2007 vaaleissa äänestysprosentti oli kuitenkin 47,6 prosenttia, tällä kertaa  äänestysinto jäi matalammalle, vain 40 prosenttiin, Lindholm toteaa.

— Vaalitulos kuitenkin osoittaa, että Uudistava Vaihtoehto -sitoutumattomat ja elintarvikedemarit ovat vakiinnuttaneet asemansa liiton toiminnassa ja tämä tulee varmasti näkymään jatkossa entistä vahvemmin liiton päätöksenteossa.

Edustajakokoukseen lähdetään reippain mielin

Vaalitulos antaa Uudistavalle Vaihtoehdolle SEL:n edustajakokoukseen yhteensä 37 paikkaa sen 97 paikasta. Edustajakokous linjaa liiton toimintaa ja valitsee liiton valtuuston ja hallituksen sekä päättää liittopuheenjohtajan valinnasta.

— Toimme jo vaaliohjelmassamme esille epäkohtia, mihin haluamme korjauksia liiton tulevaisuuden toiminnassa. Näitä asioita lähdetään ajamaan eteenpäin alkavalla edustajakokouskaudella ja Hämeenlinnan edustajakokouksessa on ensimmäinen paikka, jossa näistä asioista tulee puhua niiden vaatimalla vakavuudella, Lindholm toteaa

—  Työ osallistuvan ja osallistavan sekä demokraattisen jäseniä kuuntelevan liiton eteen on aloitettava viimeistään nyt. Haluamme olla vahvasti mukana tässä työssä ja tuoda liiton päätöksiin tulevaisuudessa uutta suuntaa.

Kaikki edustajakokouksessa ehdolla olleet lähes 400 ehdokasta ansaitsevat kiitoksen.

—  Suurimmat kiitokset omassa vaalityössämme kuuluu vaaliliittomme ehdokkaille ja tukiryhmille. Työpaikoilla ja alueilla on puhuttu kevään aikana paljon vaalien merkityksestä, käyty keskusteluja ja luotu pohjaa tulevaan. Vaalitulokseen voi näissä vaikeissa olosuhteissa suhtautua tyytyväisesti. Olette tehneet hienon työn! Lindholm painottaa.

— Lisäksi onnittelut kuuluvat myös elintarviketyöläisten vaaliliitolle ja heidän ehdokkailleen hyvästä vaalimenestyksestä. Yhteistyöllä voimme varmasti rakentaa SEL:sta entistä vahvemman ja jäseniä kuuntelevan liiton.

Edustajakokousvaalien tulokset pääset lukemaan SEL:n nettisivuilta

 

Lisätiedot

Henri Lindholm
liittosihteeri

p. 040 759 6568