Hae SASKin opintomatkalle Kolumbiaan!

Opintomatka kestää noin kaksi viikkoa. Matkan alustava ajankohta on 21.11.–6.12.2015. Aika tarkentuu maaliskuun aikana lentovarausten vahvistuessa.

Joukkueeseen mahtuu 15 ammattiliittojen jäsentä eri aloilta ja eri puolilta Suomea, niin nuoria kuin varttuneitakin naisia ja miehiä. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja/tulkki.

Opintomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka, jonka ohjelman järjestävät SASKin paikalliset kumppanit. SASK on järjestänyt matkoja joka vuosi 1990-luvun alusta lähtien. Matkakohteina ovat olleet muun muassa Filippiinit, Mosambik, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Tansania, Namibia, Ghana, Uruguay, Brasilian Amazonas ja Nepal.

Tämänkertaisen matkan valmistelusta ja käytännön toteutuksesta Kolumbiassa vastaa SASKin pitkäaikainen yhteistyökumppani Escuela Nacional Sindical (ENS), joka on maan ay-liikettä lähellä oleva koulutus- ja tutkimusinstituutti. ENSin päämaja on Medellinissä, joka kuuluu pääkaupungin Bogotan ohella opintomatkan kohteisiin. Useilla suomalaisilla ammattijärjestöillä on yhteistyöhankkeita ENSin ja kolumbialaisten liittojen kanssa.

Näköala kolumbialaisten arkeen

Opintomatkan ohjelmaan kuuluu tapaamisia paikallisten ammattijärjestöjen kanssa, työpaikkavierailuja sekä käyntejä esimerkiksi sairaaloissa/ terveyskeskuksissa ja kouluissa. Pyrkimyksenä on tutustua mahdollisimman monipuolisesti kolumbialaisten arkeen, työelämään ja ammattiliittojen toimintamahdollisuuksiin sekä suomalaisten tukemaan hanketoimintaan Kolumbiassa. Juhlahetkille ja vapaamuotoiselle turismille varataan myös paikkansa.

Lopullinen matkaohjelma valmistuu alkusyksystä. Sitä ennen osallistujat pääsevät esittämään toivomuksia vierailukohteista ja ohjelman sisällöstä. SASK järjestää matkalaisille syyskuussa viikonlopun mittaisen valmennuskurssin pääkaupunkiseudulla.

Hae Kolumbian-matkalle tällä lomakkeella

Lisätietoja matkasta sekä edellisvuosien matkalaisten kokemuksia SASKin nettisivuillla

Selliläisiä matkalla mukana aiemminkin

jaanaNurmon Atrialla työskentelevä Jaana Alajoki kannustaa kaikkia kiinnostuneita hakemaan rohkeasti matkalle. Hän itse osallistui talkoomatkalle vuonna 2011. Tuolloin matkakohteena oli Namibia.

— Talkoomatkakokemus oli äärimmäisen hieno ja opettava. Matka opetti minulle nöyryyttä ja kiitollisuutta ja se avasi silmiäni monin eri tavoin, hän kertoo.

— Sain tukea matkaani myös Suomen Elintarviketyöläisten Liitolta matkastipendin muodossa ja myös oma Seinäjoen Elintarviketyöläisten ammattiosasto tuki matkaani. Jälkeenpäin kerroin kokemuksistani mm. aluejärjestön tapahtumassa, Jaana kertoo.