Olemme pettyneitä SDP:n linjaan valtionyhtiöiden hoidossa!

 

SEL:n sitoutumattomat ja elintarvikedemarit:

OLEMME PETTYNEITÄ SDP:N LINJAAN VALTIONYHTIÖIDEN HOIDOSSA

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:ssa toimiva sitoutumattomien ja sosialidemokraattien ryhmä tyrmää valtionyhtiö Altian myyntiaikeet. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala on todennut tiedotteessaan, että Altian osakkeista voitaisiin luopua kokonaan. Hautala myös toivoo, että vasemmistopuolueet kannattaisivat myyntiaikeita.

—     SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on myös jo puheissaan vilautellut, että valtionyhtiöiden omistussuhteita tullaan tarkastelemaan tulevassa budjettiriihessä. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan tarkoita, että demarit ovat valmiita myymään hyvin menestyvän, valtion oman viinatehtaan Altian, toteaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton liittosihteeri Henri Lindholm (sd).

—     Tämän taloustilanteen valossa on huolestuttavaa, että demareidenkin lääkkeet elvytyskeinoiksi ovat kannattavien ja voittoa tekevien valtionyhtiöiden myyminen. Valtionyhtiöt ovat kuitenkin kaikkien suomalaisten omaisuutta. Tämänkaltainen toiminta samanaikaisesti, kun valtion lainaaman rahan korko on lähellä nollaa, on erittäin lyhytnäköistä eikä tue työllisyystavoitteita saati SDP:n oikeudenmukaisuuden linjaa.

Erityisen pettyneitä SEL:n sitoutumattomien ja sosialidemokraattien ryhmä on, jos hallituspuolueista demarit lähtevät tukemaan yhteisesti Altian myyntiä.

—     On kuulunut huhuja, että sosialidemokraateissakin Altian myyminen nähdään mahdollisuutena. Tämä on jälleen kerran osoitus siitä, että palkansaajien ääni ei kuulu tarpeeksi puolueen linjauksissa, Lindholm toteaa.

—     Altia on suuri työllistäjä ja työllistää pelkästään Suomessa 600 henkilöä. On lähes päivänselvää, että yrityksen mahdollisella myynnillä ulkomaiselle omistajalle, tulee olemaan negatiivisia vaikutuksia Suomessa sijaitseviin työpaikkoihin. Onko maallamme varaa jälleen tehdä päätöksiä, joilla kotimaista elintarviketeollisuutta sekä ammattitaitoisia työntekijöitä rokotetaan näin kovalla kädellä?

 

Lisätiedot:

Henri Lindholm, liittosihteeri, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, p. 040 759 6568lindholm