Hyvä päätös!

Minulle on ollut selvää jo kaurapuuron syömisestä lähtien, että työelämään siirtyessä työntekijän on hyvä liittyä oman alansa ammattiliittoon. Tämä oli selkärangassa kun tulin aikoinani ensimmäisiin kesätöihin Saarioisille. Luottamusmiehen kertomat jutut liitosta vain vahvistivat tunnetta ja liittoon liittyminen oli selkeä asia.

Ammattiliiton jäsenyyden tarjoaminen kuuluu mielestäni kaikille liiton jäsenille. Aina se ei ole helppoa, mutta se on tärkeää. Oletko sinä muistanut pyytää työkaveriasi liittymään liittoon?
Olen itse aina yrittänyt kertoa liitosta ja sen merkityksestä painottaen, että liittoon kuulumisesta on hyötyä työsuhteen laadusta riippumatta. Ei ole väliä oletko kesä-, sesonki- tai määräaikainen työntekijä, liitto tuo turvaa ja apua, sekä auttaa työsopimusten tai palkkojen kanssa. Mielestäni on tärkeää korostaa, että liiton kautta saa hyvän tukiverkon ympärilleen työpaikalla ja työelämässä. Näiden lisäksi bonuksena tulevat mahdollisuudet osallistua kivoihin tapahtumiin ja vaikka bensa-alennukset.

Oma liittojäsenyyteni on kestänyt kahdeksan vuotta. Itselleni jäsenyys on yhä ihan yhtä ajankohtainen kuin liittymispäivänä. Joskus törmään ihmisiin, jotka kertovat kuuluvansa pelkkään työttömyyskassaan. Olen aina yrittänyt kertoa, ettei kassan jäsenyys tuo turvaa tai ennaltaehkäise mahdollisia ongelmia – toisin kuin ammattiliitto. Ammattiliitto tuo tukea ja turvaa niin työpaikalla, kuin isommassakin mittakaavassa esimerkiksi yhteiskunnassa. On hyvä, että joku pitää huolta siitä, että työntekijöiden ääni kuuluu silloin kun päätöksiä tehdään kaikkia koskettavista asioista. Nyt kun vielä olen saanut olla mukana esimerkiksi työpaikan luottamustehtävissä, tuen ja turvan vaikutus on painottunut entisestään. Ammattiliiton tekemällä työllä on oikeasti merkitystä työntekijöiden arkeen. Ammattiliittoon liittyminen on hyvä päätös. Yksin olisi paljon kurjempaa.

Ammattiliiton jäsenyys on mahdollistanut minulle osallistumisen monenlaisiin asioihin ja olen oppinut uutta. Liiton järjestämät tapahtumat ovat kivoja ja olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin. Liiton toiminnassa ei ole tarvinnut murjottaa ja toivon, että ihmisten into lähteä mukaan liiton tapahtumiin kasvaisi entisestään. Vieläkin isommassa porukassa on varmasti hauskaa, joten siksi kannattaa liittyä liittoon!