Terveisiä viinapannun takaa

Hei kaikille! Tässä ajatuksiani asioista ja asioiden vierestä.

SEL:n edustajakokouskausi on puolessa välissä ja suuressa kuvassa asiat eivät juuri ole muuttuneet. Muutamia edustajakokouksessa valittuja henkilöitä on vaihtunut matkan varrella, ja henkilökunnassakin on ollut jonkin verran vaihtuvuutta eri syistä. Liittohallituksen meidän ryhmästä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, hyvä yhteys on ollut alusta saakka ja keskustelu on avointa ja suoraa. Tällä hallituskaudella liitto muutti Pasilaan, Raitaranta myytiin, sähköinen jäsenrekisteri on saatu käyttöön, muutamia asioita mainitakseni.

Kesäpäivät olivat Turussa tänä vuonna, omalta osalta ne menivät kisakalenterin kanssa päällekkäin ja oma osallistumiseni jäi väliin. Paikalla olleita haastateltuani osallistujamäärä ei ole ainakaan kasvanut. Onko tarpeen järjestää Kesä- ja Talvipäivät joka vuosi?

Lokakuussa meitä selliläisiä oli paljon Kiljavan opiston ”hautajaisissa”, silloin kolme kurssia samalla viikolla. Kiljavan henki, en tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta nyt kai sen siirto on tapahduttava Teiskoon, Murikkaan. Kiljavalta jäi vuosien saatossa kaikenlaisia muistoja, kivoja, vähemmän kivoja ja sellaisia mistä ei voi puhua nauramatta.

Joulu on tulossa (ahdistaa jo nyt). Suurelle osalle se tietää rauhoittumisen aikaa, yhteenvedon aikaa, siitä, mitä tänä vuonna on tullut tehtyä, ja miten ensi vuonna voisi tehdä vielä paremmin. Omallla työpaikallani joulu on vuoden tärkeimpiä aikoja bisneksen suhteen. Lunta tarvittais ja pakkasta, niin saataisiin mm. glögimyynti täyteen vauhtiin.

PAU on tällä hetkellä monen työntekijän huulilla, itse odotan kauhun sekaisin tuntein, mihin tämä päättyy. Lakko loppuu jossain kohtaa, töihin täytyy palata ja pyrkiä tekemään työt ns. kuten ennenkin. Arpia varmasti jää, ja kaikki tästä prosessista ei kuivin jaloin selviä. Toivon, että työntekijöiden rivit nyt pitää, muuten tällä on kauaskantoisia vaikutuksia. Unohtaa ei toki sovi muitakaan keskeneräisiä neuvotteluita – ne ovat yhtä tärkeitä. Ne ovat vain uutisoinniltaan jääneet tässä taka-alalle.

Suru-uutinen kohtasi henkilökohtaisesti elokuussa, rakas Keijo-kissa tuhkattiin 18 vuoden ja yhdeksän päivän ikäisenä.

Rauhallista joulun odotusta toivottelee mies viinapannun takaa!

Kommentit

Kirjoita kommentti

XHTML: Voit käyttää näitä koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>