Kymmenen syytä vastustaa pakkolakeja

Hallitus haluaa alentaa Suomen yksikkötyökustannuksia palkansaajien työehtoja heikentävällä pakkolainsäädännöllä. SAK on koonnut yhteen perustelut, miksi kaikkien tulisi vastustaa esitettyjä pakkolakeja

Lue lisää...

SEL:n Uudistava Vaihtoehto -ryhmä tukee Nenäpäivää

Me päätimme lähteä mukaan keräämään rahaa Nenäpäivän hyväksi. Haastamme sinut mukaan!

Lue lisää...

Ratkaisu kaikkien etu – kukaan ei halua pakkoa

Lue SAK:n näkemyksistä sekä tutustu SAK:n esitykseen työllisyyden ja kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi

Lue lisää...

Osoita mieltäsi työehtojen ja sopimisen puolesta!

SAK, Akava, STTK ja ammattiliitot järjestävät yhteisen mielenosoituksen Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.

STOP_banneri_750x500_tekstiPalkansaajien mielenosoituksessa puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata sopimusoikeutta ja vastustetaan hallituksen tiistaina yksipuolisesti päättämiä työehtojen heikennyksiä.

Tule mukaan mielenosoitukseen ja käy kertomassa se myös Facebookin tapahtumasivulla klikkaamalla Osallistun-painiketta. Klikkaa Osallistun-painiketta siinäkin tapauksessa, ettet pääse paikan päälle mutta olet hengessä mukana! Jaa kutsua myös kavereillesi.

Allekirjoita adressi

Vaikka et pääsisikään tulemaan mielenosoitukseen perjantaina, voit jättää terveisesi hallitukselle nettiadressin välityksellä. Viestisi toimitetaan suoraan Sipilälle, Soinille ja Stubbille.

Osallistu keskusteluun

Osallistu keskustelupalstojen, Facebookin ja Twitterin keskusteluihin ja levitä tietoa mielenosoituksesta! Sosiaalisessa mediassa kannattaa lisätä omiin viesteihin mielenosoituksen tunniste #STOP.

 

Lue lisää...

SAK hyväksyi työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkat (15.6.2015)

SAK:n hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen työllisyys- ja kasvusopimuksen (tyka) kolmannen vuoden palkankorotuksista. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly korostaa, että huolehtimalla euromääräisestä palkkaratkaisusta painotetaan pieni- ja keskituloisten ostovoimaa.

Lue lisää...

Seuraa Uusi keskusjärjestö -hankkeen etenemistä

Uusi keskusjärjestö -hankkeessa on mukana yhteensä 49 ammattiliittoa. Myös Suomen Elintarviketyöläisten Liitto on mukana selvitystyössä. Uuden keskusjärjestön tavoitteena on vahvistaa palkansaajien ja yksinyrittäjien hyvinvointia ja edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

Lue lisää...

Eduskuntavaalit huhtikuussa – äänestä hyvän työelämän puolesta!

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 19.4.2015, ennakkoon voi äänestää kotimaassa 8.-14.4.2015 ja ulkomailla 8.-11.4.2015. Vaaleissa valitaan 200 kansanedustajaa eduskuntaan päättämään Suomen asioista.

Lue lisää...

Hae SASKin opintomatkalle Kolumbiaan!

SASKin perinteinen opintomatka suuntautuu tänä vuonna Kolumbiaan. Haku marraskuussa matkaan lähtevään joukkueeseen on avoinna 29. maaliskuuta saakka.

Lue lisää...

SAK tyrmää ansiosidonnaisen puolittamisen

SAK torjuu ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston puolittamisen. Yli miljoonaa palkansaajaa edustavan keskusjärjestön hallitus korostaa, että heikossa työllisyystilanteessa voimavarat on keskitettävä uusien työpaikkojen luomiseen, ei pitkäaikaistyöttömien köyhdyttämiseen.

Lue lisää...

Hae kunnon työn lähettilääksi!

SASK kouluttaa huhtikuussa uusia kunnon työn lähettiläitä. Hae koulutukseen, jos olet kiinnostunut kansainvälisestä vaikuttamisesta ja solidaarisuustyöstä.

Lue lisää...

Luottamusmiesvaalit järjestetään marras-joulukuussa!

SEL:n jäsenet valitsevat tänä syksynä elintarvikealan työpaikoilla luottamusmiehet. Luottamusmiesvaaleissa ratkaistaan, ketkä hoitavat seuraavat kaksi vuotta pääluottamusmiehen, varapääluottamusmiehen sekä osastojen luottamusmiesten ja varaluottamusmiesten tärkeitä tehtäviä. Lue lisää SEL:n sivuilta.

Lue lisää...

Osallistu Kunnon Työn päivään 7.10. – Tee työpaikallasi kunnon työ!

Kunnon työn päivänä 7.lokakuuta kampanjoidaan ihmisarvoisen työn ja työntekijöiden perusoikeuksien puolesta.

Lue lisää...

Seuraa työura- ja eläkeneuvotteluja 2014

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt neuvottelevat työurista ja eläkkeistä viime syksynä sovitun työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti. Neuvottelujen etenemistä voi seurata SAK:n sivustolta, jonne päivitetään uusimpia uutisia neuvotteluihin liittyen. Ratkaisuja neuvottelujen pohjalta on odotettavissa ensi syksynä ja uudistettu eläkejärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2017.

 

 

Lue lisää...

PALKANSAAJAN ÄÄNI RATKAISEE EUROVAALIT 2014

Suomalaisen työn tulevaisuus ja työelämän oikeudenmukaisuus ratkaistaan Euroopan unionissa. Siksi on tärkeää, että jokainen palkansaaja äänestää tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 25.5.2014. Ennakkoäänestys kotimaassa 14.-20.5.2015.

Lue lisää...

Ota kantaa hankintalain uudistamiseen!

Millaisia kokemuksia hankintalaista sinulla tai työpaikallasi on? Lähetä terveisesi ministeriöön, joka valmistelee lain uudistusta osoitteessa www.otakantaa.fi

Lue lisää...

Lähde SASK:n solidaarisuuspäiville!

SASKin Solidaarisuuspäivät järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.2.2014. Päivien teemana on nuoret ja kunnon työ. Osallistumishinta tapahtumaan on 35 euroa.

Lue lisää...

Uudet työehtosopimukset vuosille 2014-2017

SEL:n liittovaltuusto hyväksyi marraskuussa elintarvikealan työntekijöille uudet työehtosopimukset sopimuskaudeksi 1.4.2014-31.1.2017. Työehtosopimukset syntyivät työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelemaa työllisyys- ja kasvusopimusta soveltaen. Sopimukset eivät sisällä heikennyksiä nykyisiin työehtosopimuksiin.

Lue lisää...